İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://ibnisinamtal21.meb.k12.tr
Adres : Üçkuyular TOKİ 2.Etap 41.Sokak Yenişehir DİYARBAKIR
VİZYON : Düşünen, araştıran, sorgulayan, gücünü bilgiden alan, sorun çözebilen ve onları çağa uyarlayabilen öğrencileri yetiştiren bir kurum olmaktır.
MİSYON : Bilimin kılavuzluğunda; farkındalık eşiği ve ahlaki değerleri yüksek, bilgiyi kullanabilen, mesleki yeterliliklerini kazanmış ve meslek etiğini benimsemiş bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : 1) 1-5 Aralık 2014 tarihlerinde Kızlar Voleybol Gençler (b) Katagorisinde yapılan müsabakalarda Okulumuz Kız Voleybol Takımı, Diyarbakır İl Birincisi olmuştur. 2) 4-7 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılan kız voleybol bölge müsabakalarına Okulumuz Kız Voleybol Takımımız bölge 1.si olmuştur.

Öğretim Şekli :Tekli öğretim
Saatler : Ders başlama: 08:00 Ders bitiş: 15:20
Pansiyon : Pansiyon yok
Servis : okulun özel servisi yok. Öğrencilerin anlaştığı öğrenci servisleri var.
Ulaşım : Toplu taşıma (Halk otobüsü) - Taşımalı eğitim
Yerleşim Yeri : Okulumuz yenisehir ilçesindeki uckuyu toki mahallesindedir. 3 km otede eğitim araştırma hastanesi bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz şehir merkezine 10 km uzaklıkta kurulmuş olan TOKİ içerisinde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 9.SINIF DEVAM EDEN: 376 DEVAM ETMEYEN:204 TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI: 796
Okulun Sınav Başarı Durumu : SINAVSIZ GEÇİŞLE YERLEŞEN: 59 (TOPLAM:87 ÖĞRENCİ)
Sportif Etkinlikler : 1) 1-5 Aralık 2014 tarihlerinde Kızlar Voleybol Gençler (b) Katagorisinde yapılan müsabakalarda Okulumuz Kız Voleybol Takımı, Diyarbakır İl Birincisi olmuştur. 2) 4-7 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılan kız voleybol bölge müsabakalarına Okulumuz Kız Voleybol Takımımız bölge 1.si olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler : YOK
Proje Çalışmaları : YOK
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : "Bilişim Teknolojileri Alanında Sistem Güvenliği Stajı(İnternship of System Security in the Field of Information Technologies)" konulu Hayatboyu Öğrenme Programı LEONARDO da VINCI Avrupa Birliği Hareketlilik Projesi